Welke kringen zijn er in de Achterhoek?

De Bi-mannenkringen in de Achterhoek

Biseksueel, van mannen en van vrouwen houden en het gevoel hebben dat je de enige bent. Getrouwd zijn of een heterorelatie hebben of je denkt hetero te zijn en ontdekken dat je ook wel homoseksuele gevoelens en/of fantasieën hebt?

En dan….?

Het lezen van dit bericht kan de aanleiding zijn om eindelijk eens iets met je biseksualiteit te doen.

Uit een studie naar seksuele gezondheid in Nederland van de Rutgers/Nisso groep blijkt dat er veel meer biseksuele mannen zijn dan dat men aanvankelijk had aangenomen. Maar biseksuele mannen verzwijgen in groten getale hun gevoelens.

Sinds 1998 jaar is er naast de kringen voor homomannen en lesbische vrouwen ook een  kring in de Achterhoek voor biseksuele mannen. Om te praten met andere ‘soortgenoten’, elkaar te ontmoeten en te praten over dingen die je bezighouden en waar je met bijna niemand over  durft te praten. Inmiddels zijn er 2 bimannenkringen in de Achterhoek.

Je kunt namelijk wel ontkennen dat je ook homoseksuele gevoelens hebt maar je zult al wel hebben ervaren dat zoiets niet zomaar overwaait.

 

Vragen die de deelnemers vaak beantwoord willen zien, kunnen zijn:

Hoe praat ik met mijn vriendin / vrouw over mijn bi-/homoseksuele gevoelens?

Hoe openlijk kan / moet / mag ik zijn in mijn gevoelens naar mijn omgeving toe?

Hoe geef ik invulling aan bi/homoseksuele gevoelens binnen mijn geloofsovertuiging?

Kan ik mijn relatie / huwelijk in stand houden, of kunnen we beter uit elkaar gaan?

Hoeveel lastiger wordt die beslissing, als er ook (jonge) kinderen uit het huwelijk / relatie zijn?

Hoe ga ik om met negatieve reacties op bi/homoseksualiteit van echtgenote, familie, vriendenkring, buitenstaanders?

Voor mannen die geen relatie hebben, wanneer vertel je dat je ook een andere kant hebt. Etc.

Meer info bij Wim 0573-452375  na 18.30 uur, of mail mannen.achterhoek@dekringen.nl

Je hoeft niet bij een praatgroep, je kunt ook gewoon een keer komen praten.

 

Vrouwenkringen Achterhoek

Bij ons, in regio de Achterhoek, is bijna iedereen welkom.

Ben je lesbisch, biseksueel of transgender, bij ons kun je terecht.

Vrouwen met hun coming out al jaren geleden of hun geaardheid nog maar pas ontdekt, alleenstaand  of met een vrouwelijke partner, vrouwen in een heterohuwelijk met daarbij lesbische gevoelens, moeders en niet moeders, zij maken deel uit van onze Kringgroepen.

Herkenning, praten met elkaar, delen van gedachten, openheid, respect, er samen een mooie en gezellige avond van maken. Dit doen we één keer per maand in huiselijke setting, als het mogelijk is bij de deelneemsters thuis.

Een kringgroep is ook samen lachen, ontspannen, leuke activiteiten ondernemen, soms ook buiten de kringavonden om, waardoor er nieuwe en blijvende vriendschappen kunnen ontstaan.

 

Er zijn in de Achterhoek 3 vrouwengroepen:

Vrouwengroep: 20-45 jaar  (Cindy)

Wij zijn een groep van, op dit moment, 4 vrouwen, met en zonder partner/baan/huisdieren etc. Onze interesses lopen uiteen, maar 1 ding hebben we gemeen: we vallen allemaal in meer of mindere mate op vrouwen. Een mix tussen jong en wat ouder, ervaren en onervaren, en alles daar tussenin. En we zijn op zoek naar jou!

Deze Kringgroep wil zich vooral oriënteren op Achterhoek-Oost. Dus het gebied tussen én rondom Winterswijk-Lichtenvoorde-Aalten-Varsseveld-Groenlo.

Wij komen iedere 2e woensdag van de maand samen bij een van de dames thuis. Hier praten we dan aan de hand van een gekozen thema, kijken een film of gaan samen op stap. Genoemde leeftijden zijn een indicatie en geen letterlijke grens! Heb je interesse en/of wil je informatie, neem dan contact op.

 

Vrouwengroep:  40 jaar………..110  (Sjany)

Wij zijn een groep van ongeveer 6 à 7 vrouwen. Je vindt bij ons: een luisterend oor, gezelligheid,  en nieuwe vriendinnen. Ook doen we samen activiteiten, zoals o.a. film kijken. Dit is de mix waarmee wij, op basis van vertrouwen, een avond in de maand  samenkomen.  Met elkaar bepalen we de invulling van de avonden. Deze geven vaak herkenning en erkenning. Dit wordt als prettig ervaren.
Op dit moment komen we samen bij één van ons thuis.
We zijn op zoek naar een vaste locatie in Doetinchem.

Als extra activiteit, organiseren wij een motorrit, een zomeruitje, een weekeindje weg en een nieuwjaarsborrel en (varen?)…………..
Deelname hieraan is vrijblijvend.

 

Vrouwengroep: 40-60 jaar, regio Achterhoek  (Marleen)

Onze groep bestaat op dit moment uit 6 vrouwen. We komen de 2e vrijdag van de maand bij iemand thuis bij elkaar. Op zo’n avond praten we over dingen die ons bezig houden, soms bespreken we een thema, kijken we een film. Verder zijn we graag bezig met allerlei creatieve activiteiten, zoals: boetseren, schilderen of spelen we een spel.

De thema’s de films en de creatieve activiteiten zijn erg divers en hebben als insteek dat het een roze randje heeft.

Meer info of aanmelden: Marleen 0573-402454 of mail vrouwen.achterhoek@dekringen.nl